วันอาทิตย์ที่ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2554

A word a day(4)

  


How to make club sanwiches


         A club sandwich, also called a clubhouse sandwich or double-decker, is a sandwich with two layers of fillings between 3 slices of toasted bread. It is often cut into quarters and held together by hors d'œuvre sticks.

   
                  
            The Club Sandwich is a sandwich with cooked chicken breast and bacon, along with juicy ripe tomatoes and crisp lettuce layered between two or three slices of toasted bread with mayonnaise.
 
         The origin of this sandwich, which is most often associated with hotels around the world, is all a matter of speculation and guesswork. The name probably comes because of its popularity at resorts and country clubs. 
 
         It definitely existed in the United States by the late 19th century. The Club Sandwich was the favorite of former King Edward VIII of England and his wife, Wallis Simpson. In fact, she took great pride in preparing this sandwich. 
คลับแซนด์วิช หรือแซนวิชคลับเฮ้าส์ คือ แซนวิช ที่มีไส้สอดระหว่างขนมปัง 3 ชิ้น  และเวลารับประทานมักจะตัดเป็น 4 ชิ้น มีไม้จิ้มขนมปังทั้ง 3 ชิ้นไว้ด้วยกันไว้ สูตรดั้งเดิมเป็น ไก่งวง ชั้นบนชั้นและ เบคอน , ผักกาดหอม และ มะเขือเทศ ในชั้นต่อๆมา 
การปรุงส่วนใหญ่ ใช้แฮม (แทนของเบคอน), ไข่หรือชีสเพิ่มเติม เช่นเดียวกับ แซนวิช BLT , แซนวิชคลับที่มีให้บริการมักจะทำจาก ขนมปัง . มายองเนส และ มัสตาร์ด และบางครั้งก็มี มัสตาร์ดน้ำผึ้ง เป็น เครื่องปรุงรส . โดยทั่วไปจะรับประทานกับผักกาดหอม กะหล่ำปลีอย่างใดอย่างหนึ่งหรือสลัดมันฝรั่ง หรือผักดอง
          การตั้งชื่อน่าจะมาจากคำว่า สโมสร (Club)  เชื่อกันว่าแซนวิชคลับถูกคิดค้นในสโมสร หรือ คลับ ซาราโตกาสปริงส์, นิวยอร์ก ในปลายศตวรรษที่ 19 
  






ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น